Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 9. 2018

Mike Lepond's Silent Assassins so objavili videospot za skladbo Black Legend z aktualnega albuma Pawn And Prophecy, izdanega v začetku tega leta pri založbi Frontiers Music.

V skupini so moči združili basist Mike LePond (Symphony X, Ross The Boss, Distant Thunder, ex-Seven Witches), vokalist Alan Tecchio (Watchtower, Hades, ex-Non-Fiction, ex-Seven Witches) in kitarist Lance Barnewold (Fate Breaks Dawn, ex-Ross The Boss, ex-Riot V).

6. 12. 2017

Mike LePond's Silent Assassins predstavljajo skladbo Avengers Of Eden s prihajajočega studijskega izdelka z naslovom Pawn And Prophecy, ki bo izšel 26. januarja pri založbi Frontiers Music.

Zvezdniški heavy metal projekt, ki ga vodi basist Mike LePond (Symphony X, Distant Thunder, ex-Seven Witches), sestavljajo še Metal Mike Chlasciak (Halford, ex-Testament, ex-Sebastian Bach) na kitari, Michael Romeo (Symphony X, ex-Kotipelto) na kitari, klaviaturah in bobnih, ter Alan Tecchio (Hades, Watchtower, ex-Non-Fiction, ex-Seven Witches) na vokalu.

19. 9. 2017

Skupina Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali nekdanji člani Yngwie J. Malmsteen, Crimson Glory in Kamelot, je objavila videospot za skladbo Heritage s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 22. septembra pri Sonic Night Music Club. Tracklista je sledeča:
Give Me The Reins
Now I Know
Heritage
Fade Away
Monsanto
Carnivore
Sweet Leaf
Endless
Last In Line
Test My Pride

Clockwork Revolution sestavljajo bobnar Patrick Johansson (ex-W.A.S.P., ex-Yngwie J. Malmsteen), vokalist Wade Black (ex-Leatherwolf, ex-Crimson Glory, ex-Seven Witches), basist Dirk Van Tilborg (ex-Alias, ex-Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin).

14. 9. 2016

Legendarni progresivni metalci Watchtower se vračajo z novim EP-jem z naslovom Concepts Of Math: Book One, ki izide 7. oktobra pri založbi Prosthetic Records. Na tej povezavi že lahko preverite trailer, medtem ko je tracklista sledeča:
M-Theory Overture
Arguments Against Design
Technology Inaction
The Size Of Matter
Mathematica Calculis

Skupino po novem sestavljajo basist Doug Keyser (Retarded Elf), bobnar Rick Colaluca (Retarded Elf), kitarist Ron Jarzombek (Spastic Ink, ex-S.A. Slayer, ex-Gordian Knot) in vokalist Alan Tecchio (Hades, Heathen's Rage, ex-Non-Fiction, ex-Seven Witches).

26. 7. 2016

Nova heavy metal zasedba z imenom Clockwork Revolution, v kateri so se zbrali bobnar Patrick Johannson (Yngwie Malmsteen’s Rising Force, W.A.S.P., Gus G, Lynch Mob), vokalist Wade Black (Leatherwolf, Crimson Glory, Seven Witches, Leash Law), basist Dirk Van Tilborg (Alias, Attakk, Crimson Glory, Kamelot) in kitarist Dewayne Hart (Kinlin), trenutno dela na masteringu svojega debitantskega albuma, ki naj bi izšel enkrat letos.

Clockwork Revolution so posneli tudi videospot za skladbo z naslovom Give Me The Reins, ki si ga lahko ogledate spodaj.

23. 9. 2015
Seven Witches so objavili video za komad World Without Man s svežega desetega albuma, ki nosi naslov The Way of The Wicked. /P.G./

18. 8. 2015
Seven Witches so objavili video za skladbo Better Days s prihajajočega albuma z naslovom The Way of the Wicked. /P.G./

13. 4. 2015
Seven Witches zaključujejo z delom na svojem prihajajočem albumu z naslovom The Way of the Wicked, za miks katerega skrbi Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint, Motor Sister). /J.G./

Avtor: Gorjanec
14. 3. 2014
Kill Devil Hill je zapustil bobnar Vinny Appice. Preostala trojica je hitro našla zamenjavo zanj - to je Johnny Kelly (Danzig, Seven Witches, A Pale Horse Named Death, ex Type O Negative). /P.G./

10. 12. 2013
Nemško-ameriška hard rock zasedba EZ Livin', ki jo vodi kitarist Hans Ziller iz legendarnih Bonfire, se vrača z Davidom Reeceom (Bangalore Choir, ex-Accept) na vokalu. Poleg njega je Ziller letos okoli sebe zbral nekaj glasbenih kolegov, kot so bobnar Harry Reischmann (Bonfire), kitarist Chris Lyne (Mother Road, ex-Soul Doctor), basist Ronnie Parks (Tango Down, Seven Witches) in klaviaturist Paul Morris (Rainbow). Pripravljen imajo tudi že novi studijski album z naslovom Firestorm, ki ga je produciral in zmiksal Alessandro Del Vecchio (Hardline), izšel pa naj bi 28. februarja. Skupina se aprila odpravlja na evropsko turnejo, na kateri bodo poleg svojega materiala odigrali tudi številne druge klasike Bonfire, Accept, Rainbow in Soul Doctor. /B.B./

19. 9. 2013
Seven Witches predstavljajo videospot za komad Stand Or Fall. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
18. 9. 2013
Vicious Rumors predstavljajo sveži videospot za naslovno skladbo aktualnega albuma Electric Punishment, v katerem se pojavlja tudi naš Tilen, ki je nedavno postal njihov uradni član. Skupina bo danes pričela z ameriško turnejo, imenovano American Punishment Tour, na kateri jih spremljajo še Seven Witches in Power Theory. /B.B./

26. 6. 2013
Seven Witches bodo sredi julija izdali album z naslovom Rebirth, na katerem bodo naslednji komadi:
Man In The Mirror (Enemy Within)
Claustrophobic (No Way Out)
Nightmare Man
Stand Or Fall
Hang 'Em High
True Blood
Head First
Rebirth
Riders Of Doom
Poison All The People
Video za komad Claustrophobic (No Way Out) si še lahko ogledate spodaj. /P.G./

19. 12. 2012
Skupini Seven Witches se je pridružil vokalist Anthony Cross. /P.G./

14. 9. 2012
Metalsteel se prihodnji vikend ponovno odpravljajo na krajšo turnejo po Evropi. Tokrat bodo gostovali v Italiji in Španiji, kjer bodo z Jamesom Rivero poleg lastnega materiala izvajali še skladbe izvajalcev, kot so Seven Witches, Judas Priest, Black Sabbath in Dio. Basist Matej Sušnik bo moral žal izpustiti koncerte v Španiji, tako da ga bo tam na odru zamenjal Tilen Hudrap (Keller, Scepsis, ex-Wartune). Koncertni datumi so sledeči:
21.9. - Italija, Treviso
22.9. - Italija, Bologna
27.9. - Španija, Barcelona
28.9. - Španija, Barcelona
29.9. - Španija, Barcelona
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb